Bacon ma 5 hónapos, és ma már a 4-dik vadászatán van túl.

 
Hajnalban a férjem kivitte vaddisznóra vadászni, bár neki csak a keresés a dolga, de azért jól hangzik, hogy vaddisznóra vadászik, nem igaz? J
4 hónaposan volt először vadászaton, ott megkeresett egy őzet, úgy hogy előtte egyszer sem tanítottuk. Azóta már gyakorolunk vele sokat, de akkor még semmi alap nem volt benne. Na mindegy is, a lényeg az, hogy nagyon jó orra van, és eszméletlenül hamar összekapcsolta a vadkeresést a „Keresd!” paranccsal.     A puskadörgéstől tudjuk, hogy nem fél, sőt, jót alszik közben, de már azt is összekapcsolta a keresés izgalmával. Szóval eldörrent a fegyver, és már farok csóválva izgalomban ül tovább a lesen, hogy mikor indulnak már. Sikerült puskavégre kapni egy 80 kg-os vadkant. Kutyára hám, és már mehet is a keresés. Nem tudták, hogy él-e még a vad, vagy mi lett vele, de elindultak keresni. Bacont rátették a nyomra, és már ment is a szag után. Kb. 50 métert tettek, amikor is morogni kezdett. A vadász kezébe vette a puskát, hogy ha valami van, akkor egyből tudjon lőni. Kimentek a bokor mögül, és ott volt elterülve a disznó. Bacon ugatni kezdte, csaholt, ahogy kell. Ez volt az első disznója. Megkapta a jutalmát belőle.
Szerző: menzi..:)  2009.08.06. 09:30 komment

Címkék: vadászat vaddisznó bacon

A bejegyzés trackback címe:

https://szalkastacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr881334199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása